"Af en toe stilstaan bij gebeurtenissen geeft glans aan ons bestaan"

Als kind was ik die dromer die goed in sport en creatieve vakken was. Bewegen en tekenen deed ik het liefst. Ik wist al vroeg dat ik 'iets voor mezelf wilde beginnen', het was een kwestie van tijd voordat ik wist wat. Na diverse banen en de nodige reizen gemaakt te hebben was er van mijn creativiteit, de studie tot leraar, alle plannen en dromen niet veel meer over. 

Toen ik rond mijn dertigste in blijde verwachting was kreeg ik behoefte aan rust. Ik volgde een yoga docentenopleiding en startte met, De Bewegerij een praktijk in yoga, massage & coaching. Tegelijkertijd begon ik aan een opleiding tot holistisch massagetherapeut. Ik betrok een bedrijfspand waar mijn gehele aanbod samenviel en al snel honderden tevreden klanten wekelijks over de vloer kwamen op zoek naar balans.

In de praktijk gaf ik met veel plezier mijn opgedane kennis door. Yogalessen geven aan diverse doelgroepen, workshop verzorgen in het bedrijfsleven, menig mens in een identiteitscrisis coachen en véél stress uit véél lichamen masseren waren mijn lust en mijn leven. Ik was bevlogen en had altijd energie, omdat ik deed wat mij paste. Ondanks dat de praktijk goed liep, ben en blijf ik een geboren pionier. Ik raakte na al die jaren minder betrokken, wilde nieuwe dingen doen. Na het alsnog afronden van een lerarenopleiding ben ik als docent gaan werken in het beroepsonderwijs, zo ontstond er ruimte om te (her)ontdekken en begon ik weer voorzichtig met tekenen. Sindsdien volg ik regelmatig illustratielessen en schrijfworkshops. Al die jaren als praktijkhouder heb ik altijd en voorál plezier beleefd aan het creëren en vormgeven zoals, websites bouwen, layout en inhoud van workshop- en marketingmateriaal ontwikkelen, kortom het 'aankleden' van de praktijk. Zo had ik op het toilet van de praktijk de muren bedekt met kaartjes en tegeltjes vol wijsheid, die inspireerde en je tot denken aanzetten. Mijn liefde voor korte spreuken en gedichtjes heb ik al van kinds af aan.

Begin 2016 heb ik besloten een intensief traject tot grafisch vormgever te volgen en mijn creativiteit weer wakker te laten schudden tijdens een coachprogramma. Mijn jarenlange ervaring als solo-ondernemer en mijn creatieve persoonlijkheid hebben ertoe geleid om Studio Glans te starten en na ruim 17 jaar te stoppen met mijn praktijk De Bewegerij. Ik ben deskundig in het maken van een vertaalslag, of dat nu met woorden, een illustratie of een grafisch ontwerp is. Mijn intentie is om motiverende dingen te maken en plezier te beleven aan het creatieve proces. Herinneringen maken is volgens mij het belangrijkste wat er is in het leven. Veel momenten verdienen aandacht, want juist het stilstaan bij grote en kleine gebeurtenissen in het leven geven glans aan ons bestaan.